Gerookte makreel met doperwtenmousse
Deze amuse kan zo uit een sterrenrestaurant komen. Niemand die ziet dat het al in 10 minuten op tafel staat.
30 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
50 g
1 el
5 blaadjes
50 g
Dit heb je nodig
Staafmixer
amuselepel
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2006 nr. 13 - Kerst voor elkaar!
Kook de erwten in een bodempje water met zout in 4-6 min. gaar. Pureer de doperwten met de crème fraîche en 3 blaadjes munt tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de vis in reepjes. Leg op iedere lepel een schep doperwtenmousse en verdeel hierover de visreepjes. Snijd de rest van de munt in flinterdunne reepjes en strooi over de vis.
Gerookte makreel met doperwtenmousse
Deze amuse kan zo uit een sterrenrestaurant komen. Niemand die ziet dat het al in 10 minuten op tafel staat.

voorgerecht
8 personen
30 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de erwten in een bodempje water met zout in 4-6 min. gaar. Pureer de doperwten met de crème fraîche en 3 blaadjes munt tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de vis in reepjes. Leg op iedere lepel een schep doperwtenmousse en verdeel hierover de visreepjes. Snijd de rest van de munt in flinterdunne reepjes en strooi over de vis.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
50 g verse doperwten
1 el crème fraîche
5 blaadjes verse munt
50 g verse gerookte makreelfilet
Dit heb je nodig
Staafmixer
amuselepel




