Spruit­jes­taart met ge­rook­te ma­kreel

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 570 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(149)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 149

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (ø 22 cm), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de spruitjes 5 min. in water met zout. Bekleed ondertussen de springvorm met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.
  2. Klop de eieren los met de zure room en peper en zout. Verdeel de spruitjes met de makreel over de bladerdeegbodem. Schenk het eimengsel erover en bak in ca. 40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  3. Neem de taart uit de oven en laat iets afkoelen. Serveer de taart met een gemengde salade.
video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 44 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.