Vis­pot­je met sper­zie­bo­nen en fri­tes

(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 25

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 250 °C. Verhit de boter in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de ui 1-2 minuten. Spreid de ovenfrites uit op een bakplaat en laat ze in 15-20 minuten gaar worden. Voeg de vis toe aan de ui en bak 'm even mee (tot de vis uit elkaar begint te vallen). Strooi de bloem over de vis en schenk al roerend scheut voor scheut de melk erbij (de volgende scheut melk pas toevoegen nadat de vorige door de bloem is opgenomen). Breng het vispotje op smaak met crème fraîche, mosterd, dille, zout en peper. Vispotje in midden van oven in ca. 15 minuten gaar en door en door heet laten worden. Kook intussen de sperziebonen in 5-6 minuten beetgaar. Serveer het vispotje met de frites en de boontjes.

Tip:

Laat de diepvriesvis de avond tevoren al in de koelkast ontdooien.

Tip:

Als variatie kunt u broodkruim over het vispotje strooien en het 5 minuten onder de hete gril plaatsen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 715 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 84 g
  • vet 26 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.