Vis­sou­vlaki, fri­tes & kool­sa­la­de

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 680 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
grieks hoofdgerecht 4 personen
3 24

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan, satéstokjes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven op 220 °C. Bak de frites in ca. 20 min. volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin en krokant. Meng de witte kool met 2 el olie, de azijn en peper en zout naar smaak.
  2. Snijd de vis in blokjes. Meng met de rest van de olie, de courgette, de ui, de oregano en peper en zout naar smaak. Rijg de vis en de groenten aan de satéprikkers.
  3. Verhit de grillpan en gril de souvlaki in ca. 6 min. gaar, keer regelmatig.
  4. Verdeel de souvlaki over 4 borden en schep de koolsalade erbij. Serveer met de frites. Lekker met tzatziki (Griekse yoghurtsaus).
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 680 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.