Frit­ta­ta met ba­si­li­cum en ar­ti­sjok

(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht 6 personen
3 24

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer
  • gourmetstel

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pureer met de staafmixer het basilicum (ook de steeltjes) met 2 el olie en (versgemalen) peper en (zee)zout naar smaak. Schep de plakjes artisjok om met de basilicumolie. Klop de eieren los met de melk en schep de plakjes artisjok erdoor. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  2. Bestrijk de gourmetpannetjes met olie en verhit ze op het gourmetstel. Schep er 2 el van het eimengsel in en laat langzaam stollen.

Tip:

Artisjokharten zijn ook lekker bij de borrel. Marineer ze in wat olijfolie met knoflook en steek ze aan een cocktailprikker.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.