Spaan­se tor­til­la met ar­ti­sjok­har­ten

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans bijgerecht 6 personen
2 14

Ingrediënten

Keukenspullen
  • gourmetstel

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Giet de artisjokharten af en snijd elke artisjokhart in 8 dunne partjes. Klop in een schaal de eieren los met 2 el water, de gehakte knoflook en peper en zout naar smaak. Roer de peterselie erdoor. Verhit in de gourmetpannetjes een beetje olie. Bak in elk pannetje 4-6 artisjokpartjes en 1 el serranoham zachtjes. Schep er 3 el eimengsel over en bak de omelet zachtjes tot het ei gestold is.

Tip:

Voor kinderen kunt u de artisjokharten vervangen door voorgekookte aardappelschijfjes. Neem in plaats van serranoham reepjes gekookte ham.

Tip:

U kunt de artisjokharten en het eiermengsel een paar uur van tevoren klaarmaken. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 145 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.