Sper­zie­bo­nen­stamp­pot met ge­hakt­saus

(47)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 47

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aardappels schillen en in stukken snijden. Aardappels in 20 min. gaarkoken. Ontbijtspek fijnsnijden. Paprika schoonmaken en in reepjes snijden. In koekenpan met anti-aanbaklaag spek 2 min. bakken. Gehakt en paprika toevoegen en 10 min. bakken. Laatste minuut ketchup toevoegen en zachtjes meeverwarmen. Eventueel met zout en peper op smaak brengen. In pan sperziebonen verwarmen. Melk verwarmen. Aardappels afgieten en fijnstampen. Aardappels met melk tot smeuïge puree roeren. Boontjes afgieten en door puree scheppen en met zout, peper en nootmuskaat op smaak brengen. Stamppot over vier borden verdelen. Vlees-paprikamengsel over stamppot verdelen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 25 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 46-47

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.