Me­at­lo­af

Warm lekker, maar ook lauw of koud. Net zoals ze dit gehaktbrood in Amerika (het land van herkomst) eten!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 590 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(559)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans hoofdgerecht Warm lekker, maar ook lauw of koud. Net zoals ze dit gehaktbrood in Amerika (het land van herkomst) eten! 4 personen
3 559

Ingrediënten

Lekker erbij
Keukenspullen
  • bakpapier
  • braadslee 25 x 40

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 ºC. Snipper de ui en rasp de cheddar. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de helft van de salie in reepjes. Doe het gehakt in een ruime kom. Voeg de ui, kaas, paprika, saliereepjes, ketchup, het ei en de paneermeel toe.
  2. Bekleed de braadslee of ovenschaal met bakpapier en leg de plakjes spek in een rechthoek erin. Laat de plakjes iets overlappen. Vorm een brood van het gehakt en leg dat in het midden van het spek. Vouw het spek om het gehaktbrood en bedek met de rest van de salie. Bak het gehaktbrood ca. 45 min. in de oven. Serveer warm, lauw of koud.

combinatietip:

Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 1.360 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Meatloaf

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­at­lo­af

1
1
  • 1 ui
  • 100 g Cheddar Tophat 48+

Verwarm de oven voor op 190 ºC. Snipper de ui en rasp de cheddar.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 1 rode paprika
  • 7½ g salie

Halveer de paprika in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de salie in reepjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

3
3
  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 100 ml tomatenketchup
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel

Doe het gehakt in een ruime kom. Voeg de ui, kaas, paprika, saliereepjes, ketchup, het ei en de paneermeel toe.

4
4
  • 150 g ambachtelijk gerookt ontbijtspek

Bekleed de braadslee of ovenschaal met bakpapier en leg de plakjes spek in een rechthoek erin. Laat de plakjes iets overlappen.

5
5
  • 7½ g salie

Vorm een brood van het gehakt en leg dat in het midden van het spek. Vouw het spek om het gehaktbrood en bedek met de salie.

6
6

Bak het gehaktbrood ca. 45 min. in de oven. Serveer warm, lauw of koud.

combinatietip:

Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.