Ge­hakt­koek­jes met pas­ta­sa­la­de

(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 36

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de pomodori al forno uitlekken, vang het vocht op. Meng het gehakt met paneermeel, 2 el pomodorivocht, de knoflook en zout en peper naar smaak, en vorm hiervan 12 platte koekjes. Kook de penne samen met de sperziebonen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking van de penne.
  2. Verhit de grillpan of ovengrill en rooster de gehaktkoekjes aan beide kanten ca. 3 minuten of tot ze gaar zijn. Klop een saus van de balsamico, de tomatenketchup en de rest van het pomodorivocht. Snijd de 'al forno' tomaten in reepjes. Stort de pasta en de bonen in een vergiet en spoel ze af onder koud stromend water. Meng de pasta en de bonen met courgettereepjes, tomatenreepjes, olijven en de saus.
  3. Serveer de gehaktkoekjes met de pastasalade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 660 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 27 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 16-17

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.