Pas­ta met pom­poen

Warme herfstige smaken: pompoen en hazelnoot.

(318)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Warme herfstige smaken: pompoen en hazelnoot. 4 personen
3 318

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de pompoen schoon, snijd hem in parten en verwijder de zaden en draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd de pompoen in kleine blokjes en snipper de ui.
  2. Verhit olie in een pan met dikke bodem, fruit hierin de ui goudbruin. Roer de tomaten puree en suiker erdoor en bak 1 min. mee. Schep de pompoenblokjes door het uimengsel. Bak ze 3-4 min. al omscheppend mee. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Laat de pompoenblokjes met de deksel op de pan in 8-10 min. zachtjes koken.
  3. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Hak de peterselie fijn, verkruimel de witte kaas en hak de hazelnoten met een keukenmachine.
  4. Serveer de pasta met de pompoensaus. Strooi er de hazelnoten, kaas en peterselie over.
video

Pom­poen schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:05 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 335 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Pasta met pompoen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met pom­poen

1
1
  • 500 g pompoen

Maak de pompoen schoon, snijd hem in parten en verwijder de zaden en draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo

01:05 min.

2
2
  • 1 ui

Snijd de pompoen in kleine blokjes en snipper de ui.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 1 el suiker
  • 3 el olijfolie
  • 70 g tomatenpuree

Verhit olie in een pan met dikke bodem, fruit hierin de ui goudbruin. Roer de tomaten puree en suiker erdoor en bak 1 min. mee.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

4
4

Schep de pompoenblokjes door het uimengsel. Bak ze 3-4 min. al omscheppend mee. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.

5
5

Laat de pompoenblokjes met de deksel op de pan in 8-10 min. zachtjes koken.

6
6
  • 300 g spaghetti

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

Spaghetti koken

Instructievideo

01:46 min.

7
7
  • 15 g peterselie
  • 100 g witte kaas
  • 50 g hazelnoten

Hak de peterselie fijn, verkruimel de witte kaas en hak de hazelnoten met een keukenmachine.

Tip: Rooster voor een extra lekkere notensmaak de hazelnoten kort in een droge koekenpan. Laat ze wel even afkoelen voor u ze over de pasta strooit, zo blijven ze knapperig.

8
8

Serveer de pasta met de pompoensaus. Strooi er de hazelnoten, kaas en peterselie over.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.