Stoof­scho­tel met prui­men on­der een deeg­dak­je

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 490 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 6 personen
3 52

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan
  • ovenschaal inhoud ca. 1 liter, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd het stukje bot uit de schouderkarbonades en snijd het vlees in grote dobbelstenen. Wrijf de blokjes in met zout en peper. Verhit in een grote koekenpan de olie en bak de stukjes karbonade tot ze bruin beginnen te kleuren. Snijd ondertussen de pruimen in stukjes. Verwarm de oven voor op 175 °C. Schep de tijm en de pruimen door het vlees en bak op hoog vuur nog 3 minuten mee, breng op smaak met zout en peper. Rol het bladerdeeg uit tot een egale plak die net iets groter is dan de ovenschaal. Schep het vleesmengsel in de ingevette ovenschaal en leg de plak bladerdeeg losjes over de schaal. Druk hem bij de randjes goed aan. Plaats de schaal 45 minuten in de oven tot het bladerdeeg mooi bruin en opgebold is. Lekker met vers brood.

Tip:

Geen zin om het stukje bot uit de schouderkarbonades te halen? Je kunt in dit gerecht ook varkensfiletlapjes gebruiken

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.