Ge­stoof­de schou­der­kar­bo­na­des met si­naas­ap­pel­saus

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 865 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(50)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 50

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boen 1 sinaasappel schoon en schil de oranje schil met een scherp mes. Snijd de schillen in reepjes van 3 mm. Pers de sinaasappels uit. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui in 4 min. glazig. Schuif de ui aan de kant. Bestrooi de karbonades met peper en zout en bak ze 4 min. Keer halverwege. Schenk het sinaasappelsap erbij en breng aan de kook. Voeg de schil, tijm en pruimen toe. Laat 25 min. met de deksel op de pan stoven. Schil ondertussen de aardappelen en kook ze 20 min. in water met zout. Giet af, voeg de crème fraîche, boter en nootmuskaat toe en stamp tot puree met een pureestamper. Schep de karbonades uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Laat de saus even inkoken. Serveer het vlees met de puree en de saus. Lekker met in boter gesmoorde reepjes witlof: laat de witlof 5 min. smoren en dek de laatste 2 min. af.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 865 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 58 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.