Oven­scho­tel met au­ber­gi­ne

(387)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 6 personen
3 387

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan
  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui en knoflook fijn. Verwarm 1 el olie in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de sjalot en knoflook lichtbruin. Roer de tomatenblokjes erdoor. Laat een halfuur zachtjes doorkoken met de deksel erop.
  2. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de aubergines in 6-9 dunne plakken (de buitenste plakken met schil gebruik je niet). Bestrooi de plakken met een beetje zout. Bestrijk de plakken aubergine dun met olie en gril ze aan weerszijden. Bestrooi ze met peper en zout. Verdeel een eetlepel tomatensaus over de bodem van de ovenschaal en leg er een laag aubergine op. Bestrooi met kaas. Verdeel een eetlepel tomatensaus over de kaas. Leg de helft van de aardappelschijfjes erop en bestrooi met peper, zout en kaas.
  3. Hierop weer een eetlepel tomatensaus, een laagje aubergine en kaas. Hierop de rest van de aardappelschijfjes, kaas en een eetlepel tomatensaus. Leg bovenop een laag aubergine en een laatste dikke laag kaas. Plaats de ovenschotel 30 minuten in de oven.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 455 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Ovenschotel met aubergine

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel met au­ber­gi­ne

1
1
  • 2 tenen knoflook
  • 1 sjalot

Snijd de sjalot en knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

2
2
  • 1 el olijfolie

Verwarm de olie in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de sjalot en knoflook lichtbruin.

3
3
  • 800 g tomatenblokjes

Roer de tomatenblokjes erdoor. Laat een halfuur zachtjes doorkoken met de deksel erop.

4
4

Verwarm de oven voor op 220 °C.

5
5
  • 3 aubergines

Snijd de aubergines in 6-9 dunne plakken (de buitenste plakken met schil gebruik je niet). Bestrooi de plakken met een beetje zout.

6
6
  • 5 el olijfolie

Bestrijk de plakken aubergine dun met olie en gril ze aan weerszijden. Bestrooi ze met peper en zout.

7
7
  • 100 g geraspte oude kaas

Verdeel een eetlepel tomatensaus over de bodem van de ovenschaal en leg er een laag aubergine op. Bestrooi met kaas.

8
8
  • 750 g aardappelschijfjes

Verdeel een eetlepel tomatensaus over de kaas. Leg de helft van de aardappelschijfjes erop en bestrooi met peper, zout en kaas.

9
9

Hierop weer een eetlepel tomatensaus, een laagje aubergine en kaas. Hierop de rest van de aardappelschijfjes, kaas en een eetlepel tomatensaus.

10
10

Leg bovenop een laag aubergine en een laatste dikke laag kaas. Plaats de ovenschotel ca. 30 min. in de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.