Ta­gli­a­tel­le met dop­erw­ten­saus en Par­ma­ham

(145)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 145

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Fruit de ui glazig in de olie. Houd een derde van de doperwten apart, bak de rest 1 minuut met de ui mee. Verkruimel het bouillontablet erboven en voeg 150 ml heet water toe. Kook de doperwten in 4-5 minuten gaar. Neem de pan van het vuur en roer de room erdoor. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Voeg de achtergehouden doperwten toe en verwarm de saus zachtjes tot de erwten beetgaar zijn. Breng op smaak met zout en peper. Schep de tagliatelle door de saus. Verdeel de pasta over vier borden en leg de Parmaham er in rolletjes op.

Tip:

Lekker en gezond: vervang de parmaham eens door gerookte zalmsnippers.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.