Ma­ïsome­let uit de oven

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 530 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 13

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (doorsnede 24 cm), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven op 220 °C voorverwarmen. Ui pellen en snipperen. Paprika's schoonmaken en in blokjes snijden. Mais laten uitlekken. In koekenpan 25 g kruidenboter verhitten en ui 2 min. bakken. Paprika 2 min. meebakken. Eieren met zout en peper loskloppen. Ham in reepjes snijden. Mais, ui, paprika en ham door eimengsel scheppen. Eimengsel overdoen in quichevorm. Omelet in midden van oven in ca. 30 minuten gaar en bruin laten worden. Laatste 8 min. pistoletjes mee afbakken. Omelet met warme broodjes en rest van kruidenboter serveren. Lekker met salade van kropsla en vinaigrettedressing.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 32 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 36-37

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.