Vlees­pas­tei uit de oven

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 780 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(60)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 60

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal 25 x 25 cm, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Eieren in steelpan in 8 minuten hardkoken, met koud water afspoelen en pellen. In ruime koekenpan 2/3 van boter verhitten. Ui bruinbakken, rode peper, hamblokjes en tomatenblokjes erdoor scheppen. Ketjap en bouillon erbij schenken en 10 minuten laten inkoken. Oven voorverwarmen op 200 °C. Groentepakket door vleesmengsel scheppen. Op smaak brengen met zout. Bodem en zijwanden van ovenschaal met helft van bladerdeeg bekleden. Paneermeel over bodem strooien. Vleesmengsel in ovenschaal scheppen. Eieren in plakjes snijden en over vulling verdelen. Schaal met rest van bladerdeeg afdekken. Rand goed dichtdrukken. In midden van deeg gaatje maken, zodat stoom kan ontsnappen. Rest van boter (in magnetron) smelten en hiermee bovenkant van deeg bestrijken. Vleespastei in midden van oven in ca. 25 minuten goudbruin bakken. Lekker met rijst.

Tip:

Prijs per persoon 1.07 (in 2007)

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 780 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 48 g
Tags

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.