Sperziebonen met hummusdip
175 kcal
10 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
500 g
5 eetlepels
1 bakje
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2006 nr. 08 - Buiten genieten de zomer op zijn best!
Kook de sperziebonen in 5-6 minuten beetgaar. Spoel ze na het koken meteen af onder koud water, zodat het kookproces stopt en de boontjes mooi groen blijven. Rooster de sesamzaadjes in 1-2 minuten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze afkoelen. Roer de houmous door met een eetlepel heet water, zodat hij iets vloeibaarder wordt. Serveer de boontjes op een schaal of, als je iets bijzonders wilt, rechtop in een glas. Dip de boontjes in de houmous en daarna in de sesamzaadjes.
- algemeenFijngeknipte bieslook of paprikapoeder geven de houmous een extra pittige smaak.
Sperziebonen met hummusdip

4 personen
175 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Kook de sperziebonen in 5-6 minuten beetgaar. Spoel ze na het koken meteen af onder koud water, zodat het kookproces stopt en de boontjes mooi groen blijven. Rooster de sesamzaadjes in 1-2 minuten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze afkoelen. Roer de houmous door met een eetlepel heet water, zodat hij iets vloeibaarder wordt. Serveer de boontjes op een schaal of, als je iets bijzonders wilt, rechtop in een glas. Dip de boontjes in de houmous en daarna in de sesamzaadjes.
algemeen:Fijngeknipte bieslook of paprikapoeder geven de houmous een extra pittige smaak.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g sperziebonen
5 eetlepels sesamzaadjes
1 bakje houmous




