Sper­zie­bo­nen met se­sam­dip

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje 4 personen
3 17

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd het harde stukje van de sperzieboon, het mooie sierlijke puntje aan de andere kant kun je laten zitten. Kook de sperziebonen in een pan met ruim water en zout, zonder deksel, in 6-7 minuten gaar (de sperziebonen moeten nog frisgroen zijn). Spoel de bonen af onder koud stromend water. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan met antiaanbaklaag in 2-3 minuten goudbruin, laat ze op een bord afkoelen. Roer de pindakaas los met de kokosmelk. Dip de sperziebonen in de pindasaus en daarna in de sesamzaadjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 180 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.