Pas­ta­sa­la­de met to­nijn

(325)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 325

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Bereiden

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Kook de eieren in ca. 8 min hard. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Kook de sperziebonen 5 min. in ruim water met een beetje zout. Spoel ze in een vergiet af onder koud stromend water, zodat het kookproces stopt en de boontjes mooi groen blijven.
  2. Laat de tonijn en ansjovisfilets uitlekken. Meng in een slaschaal de mosterd met de mayonaise, peper en eventueel zout. Pers de knoklook erboven. Roer de tonijn erdoor en schep vervolgens de lauwe pasta erdoor. Snijd de olijven in stukjes en schep de sperziebonen en olijven door de pastasalade. Snijd de eieren in achten en leg ze met de ansjovis op de salade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Pastasalade met tonijn

terug naar recept

Pas­ta­sa­la­de met to­nijn

1
1
  • 250 g pipe rigate
  • 2 eieren

Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Kook de eieren in ca. 8 min hard.

2
2
  • 500 g sperziebonen

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Kook de sperziebonen 5 min. in ruim water met een beetje zout.

3
3

Spoel ze in een vergiet af onder koud stromend water, zodat het kookproces stopt en de boontjes mooi groen blijven.

4
4
  • 370 g tonijn in water
  • 46 g ansjovisfilets
  • ½ el mosterd
  • 3 el mayonaise
  • 1 teen knoflook

Laat de tonijn en ansjovisfilets uitlekken. Meng in een slaschaal de mosterd met de mayonaise, peper en eventueel zout. Pers de knoklook erboven.

5
5

Roer de tonijn erdoor en schep vervolgens de lauwe pasta erdoor. Snijd de olijven in stukjes en schep de sperziebonen en olijven door de pastasalade.

6
6

Snijd de eieren in achten en leg ze met de ansjovis op de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.