Pas­ta­sa­la­de met to­nijn

Zoek je naar een zomerse lunch? Maak pastasalade met tonijn. Voor een hartig accent kun je ansjovisfilets toevoegen.

(267)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch Zoek je naar een zomerse lunch? Maak pastasalade met tonijn. Voor een hartig accent kun je ansjovisfilets toevoegen. 4 personen
3 267

Ingrediënten

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzigingen op de verpakking beetgaar. Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook ze in 6-8 min beetgaar. Giet de pasta en de sperziebonen af en spoel ze af onder koud stromend water.
  2. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat de eieren onder koud stromend water schrikken. Snipper de ui en snijd de tomaten in partjes. Voeg bij de pasta en de sperziebonen.
  3. Voeg de tonijn met de olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper. Haal de slabladeren los en verdeel ze over de borden. Schep de pasta salade erop en verdeel de partjes ei.

variatietip:

Voor een extra hartig accent kun je 1 blikje ansjovisfilets in olijfolie (48 g) toevoegen.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Pastasalade met tonijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta­sa­la­de met to­nijn

1
1
  • 300 g schelpjespasta

Kook de pasta volgens de aanwijzigingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 400 g sperziebonen

Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook ze in 6-8 min beetgaar.

3
3

Giet de pasta en de sperziebonen af en spoel ze af onder koud stromend water.

4
4
  • 3 eieren

Kook de eieren in 8 min. hard. Laat de eieren onder koud stromend water schrikken.

5
5
  • 1 ui
  • 3 tomaten

Snipper de ui en snijd de tomaten in partjes. Voeg bij de pasta en sperziebonen.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

6
6
  • 320 g tonijn in olijfolie
  • 1 kropsla

Voeg de tonijn met olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper. Haal de slabladeren los en verdeel ze over de borden.

7
7

Schep de pasta salade erop en verdeel de partjes ei.

variatietip:

Voor een extra hartig accent kun je 1 blikje ansjovisfilets in olijfolie (48 g) toevoegen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.