Snel­le to­na­to

Traditioneel Italiaans gerecht met kalfsvlees en lobbige saus. Perfect als bij- of voorgerecht.

(50)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Traditioneel Italiaans gerecht met kalfsvlees en lobbige saus. Perfect als bij- of voorgerecht. 4 personen
2 50

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de ansjovis en tonijn uitlekken. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers de citroen uit. Doe de ansjovisfilets, mayonaise en het rasp en het sap van de citroen in een hoge beker. Voeg de tonijnstukken toe en pureer met een staafmixer tot een egale saus. Breng op smaak met peper.
  2. Verdeel de rucola over een groot bord. Verdeel hier de gebraden fricandeau en de helft van de tonijnsaus over. Serveer de rest van de saus erbij.

serveertip:

Lekker met stokbrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.190 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Snelle tonato

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le to­na­to

1
1
  • 46 g ansjovisfilets in olie
  • 185 tonijnstukken in water
  • 1 citroen

Laat de ansjovis en tonijn uitlekken. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers de citroen uit.

2
2
  • 4 el mayonaise

Doe de ansjovisfilets, mayonaise en het rasp en het sap van de citroen in een hoge beker.

3
3

Voeg de tonijnstukken toe en pureer met een staafmixer tot een egale saus. Breng op smaak met peper.

4
4
  • 200 g gebraden fricandeau
  • 75 g rucola

Verdeel de rucola over een groot bord. Verdeel hier de gebraden fricandeau en de helft van de tonijnsaus over.

5
5

Serveer de rest van de saus erbij.

serveertip:

Lekker met stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.