Me­loen in ser­ra­no­ham

(65)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans borrelhapje 6 personen
4 65

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cocktailprikkers

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Halveer de meloen en schep de zaadjes eruit. Snijd elke helft in stukken, verwijder daarna de schil en snijd eventueel de stukken in dunnere plakken. Besprenkel de meloen met de olijfolie. Wikkel elk plakje meloen in een stukje ham en steek het vast met een cocktailprikker. Bestrooi de hapjes met (versgemalen) peper.

Tip:

Laat de meloen na het besprenkelen enige tijd staan: hij wordt dan gemarineerd in de zoetige basilicumolie.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 86 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.