Me­loen­cock­tail met ba­si­li­cum en ser­ra­no­ham

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 120 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(192)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 192

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Halveer de meloen en schep met een lepel de zaadjes eruit. Snijd de helften in dunne plakken en verwijder de schil. Doe de meloen met de olie en de blaadjes basilicum in een schaal en laat de smaken minimaal 15 minuten intrekken. Snijd de plakken ham in de lengte doormidden. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de ham hierin (zonder olie) droog. Laat de ham op een stuk keukenpapier uitlekken. Verdeel de stukken meloen met aanhangende olie over vier hoge glazen en steek in elk glas een stukje krokante serranoham.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 120 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 9 g
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.