Ser­ra­no­ham

  • voorgerecht
  • 8 personen
  • 350 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(70)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht 8 personen
3 70

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Ris de blaadjes van 3 takjes tijm. Verhit 1 el zonnebloemolie in een pan met anti­aanbaklaag. Bak de noten met de tijm al roerend 3 min. Breng op smaak met tuinkruiden, peper en zout. Laat afkoelen op een bord.
  2. Droog de artisjokharten met keukenpapier en halveer ze. Meng met de rest van de olie. Verhit de grillpan en gril de artisjok 3 min. Keer halverwege. Marineer ze met de olijfolie, knoflook en de rest van de tijm minstens 30 min.
  3. Verdeel de hamplakjes over een schaal. Serveer met de noten en de artisjokharten.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 31 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.