As­per­ges met pas­ta en ham

Romig pastagerecht met witte asperges, gebakken parmaham en pittige kaas.

(163)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Romig pastagerecht met witte asperges, gebakken parmaham en pittige kaas. 4 personen
4 163

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aspergepan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd van het onderste deel van de asperges ca. 2 cm af. Schil de asperges vanaf de kop met een dunschiller rondom. Kook de asperges in een aspergepan of hoge pan met ruim water, het zout en de suiker in 15 min. beetgaar.
  2. Kook de tagliatelle volgens de verpakking. Snipper de ui en fruit in een steelpan 2 min. in olie. Voeg de ham toe en bak voor 3 min. mee. Knip de peterselie fijn en voeg deze samen met de crème fraîche toe. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout. Meng de tagliatelle door de saus en schep deze in de diepe borden. Leg de asperges erop en strooi de kaas erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.035 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gezond eten in het voorjaar

Asperges met pasta en ham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

As­per­ges met pas­ta en ham

1
1
  • 1 kg witte asperges

Snijd van het onderste deel van de asperges ca. 2 cm af. Schil de asperges vanaf de kop met een dunschiller rondom.

2
2
  • 1 tl zout
  • 1 el suiker

Kook de asperges in een aspergepan of hoge pan met ruim water, het zout en de suiker in 15 min. beetgaar.

3
3
  • 250 g groene tagliatelle
  • 1 ui
  • 1 el olijfolie
  • 150 g parmaham

Kook de tagliatelle volgens de verpakking. Snipper de ui en fruit in een steelpan 2 min. in olie. Voeg de ham toe en bak voor 3 min. mee.

4
4
  • 15 g verse peterselie
  • 125 ml crème fraîche

Knip de peterselie fijn en voeg deze samen met de crème fraîche toe. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 50 g geraspte pittige kaas

Meng de tagliatelle door de saus en schep deze in diepe borden. Leg de asperges erop en strooi de kaas erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.