Ta­gli­a­tel­le met as­per­ges en Par­ma­ham

Proef het voorjaar! De asperges en roomsaus geven een zachte smaak, de bieslook en ham een pittig accent.

(318)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Proef het voorjaar! De asperges en roomsaus geven een zachte smaak, de bieslook en ham een pittig accent. 4 personen
3 318

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Snijd in dunne plakjes.
  2. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de asperges de laatste 5 min. mee. Giet af en doe terug in de pan.
  3. Bereid ondertussen de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng met de tagliatelle en de asperges.
  4. Scheur de Parmaham in kleine stukjes en voeg toe aan de pasta. Snijd de bieslook fijn en strooi over de pasta. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
video

As­per­ges ko­ken

Kookles - 06:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.015 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 18-19

Tagliatelle met asperges en Parmaham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­gli­a­tel­le met as­per­ges en Par­ma­ham

1
1
  • 600 g witte asperges

Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Snijd in dunne plakjes.

Asperges schillen

Instructievideo

00:45 min.

2
2
  • 300 g tagliatelle

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de asperges de laatste 5 min. mee. Giet af en doe terug in de pan.

Asperges koken

Instructievideo

06:34 min.

3
3
  • 1 zakje mix voor tagliatelle roomsaus
  • 250 ml halfvolle melk

Bereid ondertussen de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng met de tagliatelle en de asperges.

4
4
  • 75 g parmaham
  • 13 g verse bieslook

Scheur de Parmaham in kleine stukjes en voeg toe aan de pasta. Snijd de bieslook fijn en strooi over de pasta.

5
5

Breng op smaak met peper en zout en meng goed.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.