Ta­gli­a­tel­le met as­per­ges en spek­jes

De naam is al prachtig, maar de smaak van dit Italiaanse gerecht doet het 'm helemaal: héérlijk!

(87)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De naam is al prachtig, maar de smaak van dit Italiaanse gerecht doet het 'm helemaal: héérlijk! 4 personen
4 87

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Schil en snijd de asperges in stukken van 4-5 cm en kook ze in ruim water met zout in 8-10 minuten beetgaar. Giet de asperges af en laat ze in een vergiet goed uitlekken.
  2. Snijd het ontbijtspek in reepjes. Verhit in een ruime koekenpan de olie en bak de spekreepjes knapperig. Voeg de asperges toe en bak ze 2 minuten mee. Schep de creme fraiche met de tijmblaadjes erdoor en houd het warm op een laag vuur.
  3. Snijd de little gem in reepjes. Schep in een schaal de sladressing door de slareepjes. Schep de tagliatelle door de saus en breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
  4. Verwarm nog 1-2 min. en schep de pasta in kommen of diepe borden. Bestrooi de tagliatelle met de rest van de tijm. Serveer met de slareepjes.

Tip:

Bewaar asperges na aankoop in een vochtige doek om uitdrogen te voorkomen. Schil ze voor gebruik met een asperge- of dunschiller vanaf 1 cm onder het kopje naar beneden en snijd het houtachtige uiteinde eraf (circa 3 cm).

Tip:

Hang de rest van de tijm aan een touwtje te drogen. Lekker in een tomatensaus voor over de pasta, of om een bouillon mee te kruiden.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Tagliatelle met asperges en spekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­gli­a­tel­le met as­per­ges en spek­jes

1
1
  • 500 g tagliatelle
  • 500 g witte asperges

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Schil en snijd de asperges in stukken van 4-5 cm en kook ze in ruim water met zout in 8-10 minuten beetgaar. Giet de asperges af en laat ze in een vergiet goed uitlekken.

2
2
  • 200 g gerookt ontbijtspek
  • 1 el olijfolie
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 el tijmblaadjes

Snijd het ontbijtspek in reepjes. Verhit in een ruime koekenpan de olie en bak de spekreepjes knapperig. Voeg de asperges toe en bak ze 2 minuten mee. Schep de creme fraiche met de tijmblaadjes erdoor en houd het warm op een laag vuur.

3
3
  • 2 kropjes little gem
  • 4 el sladressing caesar

Snijd de little gem in reepjes. Schep in een schaal de sladressing door de slareepjes. Schep de tagliatelle door de saus en breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

4
4
  • 1 el tijmblaadjes

Verwarm nog 1-2 min. en schep de pasta in kommen of diepe borden. Bestrooi de tagliatelle met de rest van de tijm. Serveer met de slareepjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.