Ge­vul­de cour­get­te met gei­ten­kaas en to­ma­ten­saus

Courgette uit de oven met een knapperige vulling van geitenkaas, ui en tijm. Lekker met rijst met tomatensaus.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 420 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(143)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Courgette uit de oven met een knapperige vulling van geitenkaas, ui en tijm. Lekker met rijst met tomatensaus. 4 personen
3 143

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Was de courgettes, verwijder de uiteinden en halveer. Hol de courgettes uit (zaadlijsten worden niet gebruikt). Snijd de korstjes van het brood en (evt. in keukenmachine) verkruimelen.
  2. Prak de broodkruimels, tijm en de helft van de uien met een vork door de geitenkaas. Breng het mengsel op smaak met peper en eventueel zout. Vul de courgettes met het geitenkaasmengsel en druk stevig aan.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak de courgette op de bakplaat in de oven in 30 min. gaar.
  4. Verwarm intussen de tomatenblokjes met de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de rijst over de borden en schenk de tomatensaus erover. Leg de courgette ernaast.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 210 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gezond eten in het voorjaar

Gevulde courgette met geitenkaas en tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de cour­get­te met gei­ten­kaas en to­ma­ten­saus

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 250 g zilvervliesrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 1 rode ui
  • 2 courgettes

Snipper de ui. Was de courgettes, verwijder de uiteinden en halveer. Hol de courgettes uit (zaadlijsten worden niet gebruikt).

4
4
  • 2 sneetjes oud bruinbrood

Snijd de korstjes van het brood en (evt. in keukenmachine) verkruimelen.

5
5
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 150 g zachte geitenkaas

Prak de broodkruimels, tijm en de helft van de uien met een vork door de geitenkaas. Breng het mengsel op smaak met peper en eventueel zout.

6
6

Vul de courgettes met het geitenkaasmengsel en druk stevig aan.

7
7

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak de courgette op de bakplaat in de oven in 30 min. gaar.

8
8
  • 200 ml tomatenblokjes
  • 2 el extra vierge olijfolie

Verwarm intussen de tomatenblokjes met de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9

Verdeel de rijst over de borden en schenk de tomatensaus erover. Leg de courgette ernaast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.