Griek­se au­ber­gi­ne­scho­tel met gei­ten­kaas

(114)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
grieks hoofdgerecht 4 personen
3 114

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de uien en snijd de aubergines in blokjes. Verhit de olie in een braadpan en bak de ui en aubergines 3 min. Schep de kruiden erdoor en voeg de tomaten toe. Houd minimaal 10 min. tegen de kook aan. Snijd de kaas in stukjes en schep vlak voor serveren door de aubergineschotel. Serveer met de rijst.

combinatietip:

Lekker met een komkommersalade met yoghurtdressing.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 52-01

Griekse aubergineschotel met geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Griek­se au­ber­gi­ne­scho­tel met gei­ten­kaas

1
1
  • 275 g notenrijst
  • 2 uien
  • 3 aubergines

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de uien en snijd de aubergines in blokjes.

2
2
  • 8 el olijfolie
  • 2 el Griekse kruiden gevriesdroogd
  • 400 g tomatenblokjes

Verhit de olie in een braadpan en bak de ui en aubergines 3 min. Schep de kruiden erdoor en voeg de tomaten toe. Houd minimaal 10 min. tegen de kook aan.

3
3
  • 300 g geitenkaas

Snijd de kaas in stukjes en schep vlak voor serveren door de aubergineschotel. Serveer met de rijst.

combinatietip:

Lekker met een komkommersalade met yoghurtdressing.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.