Har­ti­ge Mexi­caan­se sta­pel­taart

Wow! Deze tortillataart kun je tijdens elk etentje met goed fatsoen op tafel zetten.

(111)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Wow! Deze tortillataart kun je tijdens elk etentje met goed fatsoen op tafel zetten. 4 personen
3 111

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aubergine in dunne plakken. De ui in dunne ringen en de paprika in dunne reepjes. Bak in een koekenpan met antiaanbaklaag het gehakt met de kruiden en 1 el olie rul.
  2. Verhit in een andere koekenpan de rest van de olie en bak de aubergineplakken 10 min. Bak na 5 min. de ui en paprika mee. Breng de groenten op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd de tomaten in dunne plakjes en de avocado in blokjes. Verwarm de tortilla's in de magnetron. Leg op een bord een tortilla en schep 1/3 van de gebakken groenten, gehakt, tomaat en avocado erop. Dek af met een tortilla, herhaal twee keer. Snijd de tortillataart voorzichtig in vieren en verdeel over de borden. Lekker met een groene salade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gezond eten in het voorjaar

Hartige Mexicaanse stapeltaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Har­ti­ge Mexi­caan­se sta­pel­taart

1
1
  • 1 aubergine
  • 1 ui
  • 1 groene paprika
  • 250 g rundergehakt
  • 1 el Mexicaanse kruiden
  • 1 el zonnebloemolie

Snijd de aubergine in dunne plakken. De ui in dunne ringen en de paprika in dunne reepjes. Bak in een koekenpan met antiaanbaklaag het gehakt met de kruiden en de olie rul.

2
2
  • 3 el zonnebloemolie

Verhit in een andere koekenpan de rest van de olie en bak de aubergineplakken 10 min. Bak na 5 min. de ui en paprika mee. Breng de groenten op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 3 tomaten
  • 1 rijpe avocado
  • 4 bloemtortilla's

Snijd de tomaten in dunne plakjes en de avocado in blokjes. Verwarm de tortilla's in de magnetron. Leg op een bord een tortilla en schep 1/3 van de gebakken groenten, gehakt, tomaat en avocado erop. Dek af met een tortilla, herhaal twee keer.

4
4

Snijd de tortillataart voorzichtig in vieren en verdeel over de borden. Lekker met een groene salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.