Mexi­caan­se tor­til­la­s­ala­de

(86)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans bijgerecht 6 personen
3 86

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In schaal limoensap met olie, Mexicaanse kruiden en zout en peper tot dressing kloppen. Kidneybonen, paprika, cherrytomaatjes en ui erdoor scheppen en salade tot gebruik, afgedekt, op kamertemperatuur bewaren.
  2. Tortillachips luchtig door salade scheppen. Direct serveren. Lekker bij Mexicaanse gerechten en gegrilde maïskolven.

Tip:

Lauwwarm is deze salade ook verrukkelijk. Salade in metalen kom scheppen en boven de barbecue al omscheppend verwarmen. Let op: de tortillachips pas op het laatste moment door de salade mengen, zodat ze lekker knapperig blijven en geen vocht van de dressing opnemen.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.