Turk­se op­ge­rol­de piz­za met au­ber­gi­ne en pa­pri­ka

Je kunt 'm bestellen óf gewoon helemaal zelf maken. Veel lekkerder!

(167)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
turks hoofdgerecht Je kunt 'm bestellen óf gewoon helemaal zelf maken. Veel lekkerder! 4 personen
3 167

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de aubergine in dunne repen van 5 cm. Snijd de paprika in dunne repen en hak de rode peper fijn. Fruit in een koekenpan de ui en 2 teentjes knoflook 2 min. in 1/4 van de olie. Ontvel de tomaten, halveer en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng in een kom het gehakt met de tomaat, ui, rode peper en het zout. Laat het mengsel afkoelen en bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  2. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak de aubergine en paprika 10 min., breng op smaak met peper en zout. Schep de groenten in een schaal en laat afkoelen. Roer de yoghurt, mayonaise, rest van knoflook met het water tot een knoflooksaus. Breng op smaak met peper en zout en bewaar tot gebruik in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  3. Verwarm het auberginemengsel. Bestrijk de tortilla's dun met tomatenpuree en verdeel het gehaktmengsel erover. Bak de tortilla's per 4 stuks tegelijk ca. 10 min. in de oven. Beleg de pizza's aan tafel met het auberginemengsel en rol op. Serveer de saus ernaast.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 700 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Turkse opgerolde pizza met aubergine en paprika

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Turk­se op­ge­rol­de piz­za met au­ber­gi­ne en pa­pri­ka

1
1
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 1 rode peper

Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de aubergine in dunne repen van 5 cm. Snijd de paprika in dunne repen en hak de rode peper fijn.

2
2
  • 1 el olijfolie
  • 2 tomaten

Fruit in een koekenpan de ui en 2 teentjes knoflook 2 min. in de olie. Ontvel de tomaten, halveer en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

3
3
  • ½ tl zout

Meng in een kom het gehakt met de tomaat, ui, rode peper en het zout. Laat het mengsel afkoelen en bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

4
4
  • 3 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan. Bak de aubergine en paprika 10 min., breng op smaak met peper en zout. Schep de groenten in een schaal en laat afkoelen.

5
5
  • 4 el volle yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 1 el water

Roer de yoghurt, mayonaise, rest van knoflook met het water tot een knoflooksaus. Breng op smaak met peper en zout en bewaar tot gebruik in de koelkast.

6
6

Verwarm de oven voor op 200 °C.

7
7
  • 8 bloemtortilla's
  • 70 g tomatenpuree

Verwarm het auberginemengsel. Bestrijk de tortilla's dun met tomatenpuree en verdeel het gehaktmengsel erover.

8
8

Bak de tortilla's per 4 stuks tegelijk ca. 10 min. in de oven. Beleg de pizza's aan tafel met het auberginemengsel en rol op. Serveer de saus ernaast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.