Ba­naan met ei­wit­schuim en mar­me­la­de

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 14

Ingrediënten

Keukenspullen
  • eenpersoonsovenschaaltjes, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de ovengrill voor. Haal de schil van de bananen, halveer ze in de lengte en leg steeds twee helften met het snijvlak naar boven en de kromme kant naar elkaar in een ovenschaaltje. Strooi de kardemom erover en bestrijk de helften met marmelade. Klop het eiwit in een vetvrije kom stijf. Voeg de suiker toe en klop het eiwit nog even door, tot het schuim mooi glanst. Schep telkens een kwart van het schuim tussen de banaanhelften. Schuif de ovenschaaltjes ca. 15 cm onder de hete grill en laat het eiwitschuim in 3-5 minuten goudbruin kleuren.

Tip:

Bestrooi de bananen in plaats van met kardemom met andere geurige specerijen, zoals kaneel of vijfkruidenpoeder.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 185 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.