Pav­lo­va met ba­naan en ka­ra­mel

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 350 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(115)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 8 personen
3 115

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 90 °C. Klop in een vetvrije kom met een mixer de eiwitten stijf. Voeg 150 g basterdsuiker toe en blijf kloppen tot deze is opgenomen. Herhaal dit met de rest van de basterdsuiker. Los de maïzena op in de azijn en klop dit door de eiwitten. Schep het stijfgeklopte eiwit met een grote lepel op een bakplaat en vorm er een cirkel van met een diameter van ca. 30 centimeter. Maak in het midden een kuiltje. Laat het eiwitschuim in het midden van de oven in 2 uur droog en stevig worden. Laat afkoelen. Klop de slagroom stijf (zonder suiker, want het schuim is al zoet). Schep de slagroom in het schuim. Pel de bananen en snijd ze schuin in plakken. Verdeel deze over de slagroom. Laat de suiker in een kleine steelpan smelten met 30 ml water. Zet als de suiker gesmolten is het vuur hoog en laat de suiker goudbruin worden. Pas op, want karamel is heet. Schep met een lepel de karamel in streepjes over de banaan en serveer direct. Het eiwitschuim kunt u ’s ochtends al bakken. Voor het serveren klopt u de slagroom en maakt u de pavlova af.

video

Ka­ra­mel­li­se­ren

Instructievideo - 01:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.