Ge­hakt­taart met cher­ry­to­ma­ten

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 395 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(124)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
3 124

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage taartvorm (ca. 24 cm doorsnede), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde deeglap met een doorsnede van 30 cm. Bekleed de taartvorm met het deeg, druk het deeg bij de rand goed aan. Meng in een kom het gehakt met het ei, paprikapoeder, paneermeel, de ui en driekwart van de peterselie. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel het gehakt over de deegbodem en druk het goed aan. Druk de gehalveerde cherrytomaatjes met het snijvlak naar boven in het gehakt. Schuif de taart in de oven (een richel onder het midden) en bak de taart in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Haal de taart uit de oven en bestrooi met de rest van de peterselie. Lekker met een groene salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.