Ge­hakt­taart met na­sikrui­den

Een mix van de Franse (de quiche), de Hollandse (het gehakt) en de Indonesische keuken (de oosterse ingrediënten).

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 500 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(508)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht Een mix van de Franse (de quiche), de Hollandse (het gehakt) en de Indonesische keuken (de oosterse ingrediënten). 4 personen
4 508

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (∅ 22 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het deeg ontdooien.
  2. Snijd het steeltje van de rode peper uit het groentepakket. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in ringetjes. Bak in een droge braadpan het gehakt in 4 min. rul. Voeg de peper en de nasi/bamigroente toe en bak 2 min. mee. Laat het gehakt-groentemengsel iets afkoelen. Meng het zakje nasimix met het water, de sambal en de ketjap.
  3. Klop de eieren los. Vet de ovenschaal in en bekleed de vorm met het deeg. Schep de eieren door het gehakt-groentemengsel. Schep het mengsel in de taartvorm. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar en goudbruin. Serveer met de atjar.
video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 2.015 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 40-41

Gehakttaart met nasikruiden

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­hakt­taart met na­sikrui­den

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart

Laat het deeg ontdooien.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo

02:21 min.

3
3
  • 500 g nasi/bami groentemix

Snijd het steeltje van de rode peper uit het groentepakket. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

4
4

Snijd de peper in ringetjes.

5
5
  • 300 g rundergehakt

Bak in een droge braadpan het gehakt in 4 min. rul. Voeg de peper en de nasi/bamigroente toe en bak 2 min. mee.

6
6

Laat het gehakt-groentemengsel iets afkoelen.

7
7
  • 48 g mix voor nasi
  • 50 ml kraanwater
  • 1 tl sambal
  • 1 el ketjap manis

Meng het zakje nasimix met het water, de sambal en de ketjap.

8
8
  • 3 eieren
  • 2 el olijfolie

Klop de eieren los. Vet de ovenschaal in en bekleed de vorm met het deeg.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

9
9

Schep de eieren door het gehakt-groentemengsel. Schep het mengsel in de taartvorm.

10
10
  • 1 pot atjar tjampoer

Bak de taart in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar en goudbruin. Serveer met de atjar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.