Ba­mi met ham, ei en sa­té­saus

Vanavond eten jullie oosters, en nog zelfgemaakt ook!

(76)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Vanavond eten jullie oosters, en nog zelfgemaakt ook! 4 personen
3 76

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in 8 min. hard, spell af onder stromend koud water. Kook intussen de mie 2 min. voor, spoel af en laat in het vergiet uitlekken. Snijd de tomaat uit het bamipakket in partjes.
  2. Snijd de peper fijn en verwijder naar wens de zaadjes (= minder pikant). Pel de eieren en snijd in partjes. Bereid de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verhit in de wok de olie. Bak hierin de groenten (behalve tomaat) al omscheppend in ca. 5 min. beetgaar. Schep de mie en ham erdoor en bak nog 3 min. mee tot het gerecht goed warm is.
  4. Breng op smaak met ketjap, peper en eventueel zout. Schep de bami op een schaal en garneer met partjes ei, tomaat en atjar tjampoer. Serveer de satésaus er apart mee.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Bami met ham, ei en satésaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­mi met ham, ei en sa­té­saus

1
1
  • 4 eieren
  • 300 g roerbakmie
  • 450 g nasi/bami groentemix

Kook de eieren in 8 min. hard, spell af onder stromend koud water. Kook intussen de mie 2 min. voor, spoel af en laat in het vergiet uitlekken. Snijd de tomaat uit het bamipakket in partjes.

2
2
  • 175 g satésaus

Snijd de peper fijn en verwijder naar wens de zaadjes (= minder pikant). Pel de eieren en snijd in partjes. Bereid de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 3 el olie
  • 200 g hamblokjes

Verhit in de wok de olie. Bak hierin de groenten (behalve tomaat) al omscheppend in ca. 5 min. beetgaar. Schep de mie en ham erdoor en bak nog 3 min. mee tot het gerecht goed warm is.

4
4
  • 3 el ketjap manis
  • 4 el atjar tjampoer

Breng op smaak met ketjap, peper en eventueel zout. Schep de bami op een schaal en garneer met partjes ei, tomaat en atjar tjampoer. Serveer de satésaus er apart mee.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.