Zalm met ro­mi­ge pa­pri­kasaus

(39)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 39

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 1 liter, ingevet
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven op 200 °C voorverwarmen. Aardappels schillen, halveren en in 20 min. gaarkoken. Zalmfilet in ingevette ovenschaal leggen en met zout en peper bestrooien. Zalm in midden van oven in ca. 15 min. gaarbakken. Intussen paprika's laten uitlekken. In keukenmachine of met staafmixer paprika's pureren. Crème fraîche erdoor roeren. Tuinerwten volgensgebruiksaanwijzing koken. Crème fraîche-paprikasaus in steelpan zacht verwarmen. Saus met zout en peper op smaak brengen. Zalm met saus, aardappels en tuinerwten serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 35 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 04-05

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.