Gar­na­len­sa­la­de met ci­troen­may­o­nai­se

Serveer je garnalencocktail eens op een andere manier. Met toast bijvoorbeeld!

(110)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht Serveer je garnalencocktail eens op een andere manier. Met toast bijvoorbeeld! 4 personen
3 110

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de bieslook in stukjes. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil eraf en pers het sap uit. Meng in een kommetje de garnalen met dille en bieslook. Schil de komkommer, halveer deze in de lengte en schep met een lepel de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Meng in een ander kommetje de mayonaise met yoghurt en de helft van de citroenrasp. Bewaar het garnalenmengsel, de komkommer en citroenmayonaise tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  2. Snijd de korst van de sneetjes brood. Rooster de sneetjes (in een broodrooster) goudbruin. Snijd de toast schuin doormidden. Verdeel de sla over de borden. Meng de komkommer door de garnalen en schep het mengsel in de slabladeren. Schep de citroenmayonaise naast de garnalen in het slablad. Strooi de rest van de citroenrasp over de mayonaise. Serveer met toast.

serveertip:

Dit voorgerecht kan ook op klassieke wijze in glazen worden geserveerd.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Garnalensalade met citroenmayonaise

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gar­na­len­sa­la­de met ci­troen­may­o­nai­se

1
1
  • ½ citroen
  • 200 g Hollandse garnalen
  • ½ zakje verse dille
  • 12 sprietjes bieslook

Snijd de bieslook in stukjes. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil eraf en pers het sap uit. Meng in een kommetje de garnalen met dille en bieslook.

2
2
  • ½ komkommer

Schil de komkommer, halveer deze in de lengte en schep met een lepel de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommer in kleine blokjes.

3
3
  • 4 el mayonaise
  • 2 el volle yoghurt

Meng in een ander kommetje de mayonaise met yoghurt en de helft van de citroenrasp.

4
4

Bewaar het garnalenmengsel, de komkommer en citroenmayonaise tot gebruik afgedekt in de koelkast.

5
5
  • 2 sneetjes witbrood
  • 4 bladen ijsbergsla

Snijd de korst van de sneetjes brood. Rooster de sneetjes (in een broodrooster) goudbruin. Snijd de toast schuin doormidden. Verdeel de sla over de borden.

6
6

Meng de komkommer door de garnalen en schep het mengsel in de slabladeren. Schep de citroenmayonaise naast de garnalen in het slablad.

7
7

Strooi de rest van de citroenrasp over de mayonaise. Serveer met toast.

serveertip:

Dit voorgerecht kan ook op klassieke wijze in glazen worden geserveerd.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.