Wit­lof-gar­na­len­sa­la­de

(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 52

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Uiteinden van stronkjes witlof snijden. Blaadjes voorzichtig loshalen, wassen en droogdeppen. Grote blaadjes in de lengte halveren. In kom yoghurt mengen met mayonaise, citroensap en suiker. Dressing eventueel verdunnen met wat water. Op smaak brengen met zout en peper. Rucola grof scheuren en met witlofblaadjes over vier borden verdelen. Dressing losjes erover sprenkelen. Garnalen over salade verdelen. Serveren met stokbrood.

Tip:

In plaats van zelfgemaakte yoghurtdressing kunt u ook 6-8 eetlepels kant-en-klare yoghurtdressing gebruiken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 145 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 9 g
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.