Gar­na­len­cock­tail met hang­op en bies­look

(92)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 92

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 4 whiskyglazen

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de bieslook in stukjes van 2 mm, houd 8 sprietjes achter. Meng het citroenrasp, de stukjes bieslook, de mayonaise en hangop. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
  2. Haal de buitenste bladeren van de kropsla. Snijd het lichtgroene hart in dunne reepjes en verdeel deze over de 4 glazen. Schep in elk glas 1 tl yoghurtmayonaise en leg de garnalen erop. Verdeel daarna de rest van de yoghurtmayonaise over de garnalen. Garneer met de achtergehouden bieslook.

Tip:

Bieslook smaakt ook lekker op een sneetje brood met ham.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 110 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 7 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.