Kip­sa­té met Ja­vaan­se pin­da­saus

(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 27

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 8 satéstokjes
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kipfilet in blokjes snijden. Olie, ketjap, 1 el water en marinademix mengen, kipblokjes erdoor scheppen en 15 min. marineren. Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Stoneleeks schoonmaken en in 4 stukken snijden. Sperziebonen in 8 minuten beetgaar koken. Kip en stoneleeks aan satéstokjes rijgen. Saté in grillpan in 5 min. gaarbakken. Satésaus plus 300 ml water in pan zachtjes aan de kook brengen, regelmatig roeren. Saus 1 minuut zachtjes laten doorkoken. Saté serveren met rijst, boontjes en satésaus.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 790 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 107 g
  • vet 25 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 48-49

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.