Kip­sa­té met tau­gé­sa­la­de

(65)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 65

Ingrediënten

Keukenspullen
  • satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in koud water

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Schep de kip om met 3 el ketjap en peper en zout naar smaak. Dek af met vershoudfolie en laat minimaal 10 min. marineren.
  2. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de komkommer in stukjes. Meng de komkommer met de taugé, azijn en rest van de ketjap. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Rijg de kip aan de satéstokjes. Rooster op de hete barbecue in ca. 8 min. bruin en gaar. Keer regelmatig. Verdeel de kipsaté over 4 borden en schep er de rijst bij. Serveer met de taugésalade. Lekker met sambal.

Tip:

Voeg 1 teen knoflook toe aan de marinade voor een extra intense smaak.

video

Bar­be­cue­tools ge­brui­ken

Instructievideo - 01:33 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.