Kip­sa­té met pin­da­saus

(80)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 8 personen
3 80

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 8 satéstokjes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kip in stukjes van 3 cm. Meng de kip met bijna alle ketjap en de helft van de sambal in een kom. Pers de helft van de knoflook erboven. Laat de kip minstens 1 uur afgedekt in de koelkast marineren. Laat de satéstokjes minstens 30 min. weken in water.
  2. Doe de pindakaas, de rest van de ketjap en de rest van de sambal in een steelpan. Pers de rest van de knoflook erboven. Schenk het water en gembersiroop erbij. Voeg het gemberpoeder toe. Breng al roerend aan de kook. Roer tot een gladde saus.
  3. Rijg de kip aan de satéstokjes en gril ca. 15 min. op de barbecue. Bestrooi met het kokos en serveer met de pindasaus.

combinatietip:

Lekker met kroepoek.

bewaartip:

Je kunt de kip 's ochtends al marineren en de saus 's ochtends maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

video

Sa­té ma­ken

Kookles - 04:53 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Kipsaté met pindasaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­sa­té met pin­da­saus

1
1
  • 380 g kipfilet
  • 5 el ketjap manis
  • 1 tl sambal
  • 1 teen knoflook

Snijd de kip in stukjes van 3 cm. Meng de kip met de ketjap en de sambal in een kom. Pers de knoflook erboven.

2
2

Laat de kip minstens 1 uur afgedekt in de koelkast marineren. Laat de satéstokjes minstens 30 min. weken in water.

3
3
  • 175 g pindakaas met stukjes noot
  • 1 el ketjap manis
  • 1 tl sambal
  • 1 teen knoflook
  • 150 ml kraanwater
  • 2 el gembersiroop

Doe de pindakaas, ketjap en sambal in een steelpan. Pers de knoflook erboven. Schenk het water en gembersiroop erbij.

4
4
  • 1 tl gemberpoeder (djahé)

Voeg het gemberpoeder toe. Breng al roerend aan de kook. Roer tot een gladde saus.

5
5
  • 3 el gemalen kokos

Rijg de kip aan de satéstokjes en gril ca. 15 min. op de barbecue. Bestrooi met het kokos en serveer met de pindasaus.

combinatietip:

Lekker met kroepoek.

bewaartip:

Je kunt de kip 's ochtends al marineren en de saus 's ochtends maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.