Kip­sa­té met ge­bak­ken bos­ui

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 510 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 11 min. wachten
(68)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht 4 personen
3 68

Ingrediënten

Keukenspullen
  • braadslede of ovenschaal (ca. 35 x 30 cm)
  • keukenmachine
  • 4 satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in water

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zet de ovengrill op de hoogste stand. Pers de citroen uit. Maal de ui, knoflook, rode peper, pindakaas en ketjap in de keukenmachine tot een dikke saus. Breng op smaak met citroensap. Voeg water toe als het mengsel meer puree dan saus is. Doe de helft van de saus in een kom en de andere helft in de braadslee.
  2. Snijd de kipfilet in stukken van 3 cm en rijg ze aan de prikkers. Leg de kip in de braadslee en bedek rondom met de saus. Zet ca. 8 min. onder de ovengrill. Zet de braadslee wat lager als het vlees te donker wordt. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de bosui op middelhoog vuur 3 min.
  3. Keer de kipspiesen in de braadslee en besprenkel met de honing. Zet nog ca. 3 min. onder de grill tot de kip gaar is. Serveer met de achtergehouden saus en bestrooi met de bosui. Lekker met gewokte paksoi en rijst.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 47 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.