Sa­té ba­bi met pin­da­saus

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 650 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(42)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch bijgerecht 4 personen
3 42

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 12 satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in water
  • barbecue of grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rijg het vlees aan de satéprikkers en leg de stokjes in een ruime schaal waar ze helemaal in passen. Schenk de marinade erover en laat afgedekt in de koelkast minimaal 45 min. marineren. Neem de saté uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Rooster het sesamzaad 2 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.
  2. Doe de sojasaus, ketjap, pindakaas en kokosmelk in een steelpan. Pers de knoflook erboven en verwarm op laag vuur. Roer tot een egale saus.
  3. Steek ondertussen de barbecue aan of verhit de grillpan en gril de saté in porties in 4-6 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Serveer de saté met de saus en bestrooi met het sesamzaad.
  4. U kunt het vlees de avond van tevoren al marineren in de koelkast.
video

Sa­té ma­ken

Kookles interactief - 00:44 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.