Kaas­fon­due met pad­de­stoe­len

(72)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 72

Ingrediënten

Keukenspullen
  • kaasfonduepan (caquelon) met rechaud

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Paddestoelen schoonvegen en in kleine stukjes snijden. In fonduepan boter verhitten en paddestoelen met knoflook en oregano 3-4 min. op hoog vuur bakken. Bestrooien met zout en peper. Paddestoelen op bord scheppen. Wijn of bouillon in fonduepan schenken en tegen de kook aan brengen. Geraspte kaas in gedeelten met houten lepel door warme wijn of bouillon roeren, tot alle kaas gesmolten is. Maizena losroeren met cognac (of witte wijn). Maizenapapje en gebakken paddestoelen door kaas mengen en fondue al roerend laten binden. Indien nodig tl citroensap toevoegen, voor betere binding. Fonduepan op rechaud op tafel zetten. Afwisselend groenten en brood aan fonduevork prikken en in kaasfondue dippen.

Tip:

Lekker om te dippen: ¿ kort gebakken (kastanje)champignons ¿ rauwe of beetgare stukjes bleekselderij ¿ partjes peer of appel ¿ in de schil gestoomde krieltjes ¿ stukjes rode of gele paprika ¿ voorgekookte ravioli ¿ stukjes bruinbrood.

Tip:

Deze kaasfondue wordt extra lekker met wat grofgehakte hazelnoten of walnoten erdoor. Rooster deze eerst kort in een droge koekenpan, dan komt de notensmaak beter tot zijn recht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 43 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.