Zwit­ser­se kaas­fon­due

Met gruyère en emmentaler kaas. Vanavond gaan we kaasfonduen!

(260)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Met gruyère en emmentaler kaas. Vanavond gaan we kaasfonduen! 4 personen
2 260

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • kaasfonduepan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de knoflook. Wrijf de binnenzijde van de caquelon of pan in met de knoflook. Roer de maizena met wat wijn tot een glad mengsel. Schenk in de caquelon en voeg de rest van de wijn toe. Breng aan de kook.
  2. Voeg het citroensap toe. Roer de kaas er in porties door tot een gladde, dikke fondue. Voeg de kirsch, nootmuskaat en peper naar smaak toe.

bereidingstip:

Eten er kinderen mee? Vervang de kirsch door diksap en vervang de wijn door water.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 930 kcal
  • eiwit 58 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 66 g
    waarvan verzadigd 45 g
  • natrium 965 mg
Tags
Ook te zien in

Zwitserse kaasfondue

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zwit­ser­se kaas­fon­due

1
1
  • 1 teen knoflook

Halveer de knoflook. Wrijf de binnenzijde van de caquelon of pan in met de knoflook.

2
2
  • 1 el maizena
  • 45 ml droge witte wijn

Roer de maizena met wat wijn tot een glad mengsel.

3
3
  • 355 ml droge witte wijn

Schenk in de caquelon en voeg de rest van de wijn toe. Breng aan de kook.

4
4
  • 1 el citroensap
  • 500 g geraspte gruyère
  • 300 g geraspte emmentaler

Voeg het citroensap toe. Roer de kaas er in porties door tot een gladde, dikke fondue.

5
5
  • 2 el kirsch
  • 1 mespunt nootmuskaat

Voeg de kirsch, nootmuskaat en peper naar smaak toe.

bereidingstip:

Eten er kinderen mee? Vervang de kirsch door diksap en vervang de wijn door water.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.