Zwitserse kaasfondue
Lang leve donkere avonden! Ze zijn namelijk de perfecte setting voor deze Zwitserse kaasfondue.
850 kcal
20 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
500 g
300 g
1 teen
250 ml
1 el
1 el
2 el
1 mespunt
Dit heb je nodig
rasp
kaasfonduepan
Ontdek meer van dit soort gerechten
Rasp de 2 soorten kaas. Halveer de knoflook en wrijf de kaasfonduepan ermee in. Schenk de wijn in de pan en verhit op middelhoog vuur. Voeg de kaas en het citroensap toe en laat al roerend rustig smelten.
Meng de maizena met de kirsch, voeg al roerend toe aan de kaasfondue. Roer tot een samenhangend geheel. Breng op smaak met de nootmuskaat en peper.
- vegatipBekijk ook dit recept
- bereidingstipEten er kinderen mee? Vervang de wijn door water en de kirsch door diksap.
Zwitserse kaasfondue
Lang leve donkere avonden! Ze zijn namelijk de perfecte setting voor deze Zwitserse kaasfondue.

hoofdgerecht
4 personen
850 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Rasp de 2 soorten kaas. Halveer de knoflook en wrijf de kaasfonduepan ermee in. Schenk de wijn in de pan en verhit op middelhoog vuur. Voeg de kaas en het citroensap toe en laat al roerend rustig smelten.
Meng de maizena met de kirsch, voeg al roerend toe aan de kaasfondue. Roer tot een samenhangend geheel. Breng op smaak met de nootmuskaat en peper.
vegatip:Bekijk ook dit recept (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R354982/hollandse-kaasfondue-met-rauwkost)
bereidingstip:Eten er kinderen mee? Vervang de wijn door water en de kirsch door diksap.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g Zwitserse Gruyère
300 g emmentaler
1 teen knoflook
250 ml droge witte wijn
1 el citroensap
1 el maizena
2 el kirsch
1 mespunt gedroogde nootmuskaat
Dit heb je nodig
rasp
kaasfonduepan







