Hol­land­se kaas­fon­due

Eten er kinderen mee? Vervang dan de wijn door water en voeg daar 2 el diksap aan toe.

(111)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Eten er kinderen mee? Vervang dan de wijn door water en voeg daar 2 el diksap aan toe. 4 personen
2 111

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • caquelon

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. in kokend water. Neem ze eruit en laat ze afkoelen. Pel daarna het vel eraf. Snijd de tomaten in parten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Halveer de knoflook en wrijf de binnenzijde van de caquelon (kaasfonduepan) ermee in. Roer de maizena met wat wijn tot een glad mengsel. Schenk in de caquelon en voeg de rest van de wijn toe. Breng aan de kook. Voeg het citroensap toe. Roer de kaas er in porties door tot een gladde, dikke fondue. Roer de tomaat erdoor en breng op smaak met peper.
video

To­maat ont­vel­len

Instructievideo - 00:50 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 930 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 75 g
    waarvan verzadigd 49 g
  • natrium 1.630 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Hollandse kaasfondue

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hol­land­se kaas­fon­due

1
1
  • 5 trostomaten

Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. in kokend water. Neem ze eruit en laat ze afkoelen. Pel daarna het vel eraf.

2
2

Snijd de tomaten in parten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

3
3
  • 1 teen knoflook

Halveer de knoflook en wrijf de binnenzijde van de caquelon (kaasfonduepan) ermee in.

4
4
  • 1 el maizena
  • 50 ml droge witte wijn

Roer de maizena met wat wijn tot een glad mengsel.

5
5
  • 400 ml droge witte wijn
  • 1 el citroensap

Schenk in de caquelon en voeg de rest van de wijn toe. Breng aan de kook. Voeg het citroensap toe.

6
6
  • 400 g Kernhem
  • 400 g gemalen oude kaas 48+

Roer de kaas er in porties door tot een gladde, dikke fondue.

7
7

Roer de tomaat erdoor en breng op smaak met peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.