Kaas­fon­due met pad­de­stoe­len

(79)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 79

Ingrediënten

Keukenspullen
  • kaasfonduepan (caquelon) met rechaud
  • fonduevorken

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Korst van kaas snijden en kaas (in keukenmachine) raspen. In fonduepan sjalotten en champignons 3 min. zachtjes bakken in olijfolie. Wijn erbij schenken en aan de kook brengen. Vuur laag draaien en beide kaassoorten in gedeelten met houten lepel door warme wijn roeren, tot alle kaas gesmolten is. Maizena oplossen in 2 el water, maizenapapje door kaasmengsel roeren en nog 2-3 min. zachtjes laten doorkoken tot fondue goed gebonden is. Truffelolie erdoor roeren en fondue pittig op smaak brengen met zout, peper en tijm. Kaasfonduepan op rechaud op tafel zetten.
  2. Om te dippen: - blokjes landelijk brood (bijv. pain de campagne) - stukjes bleekselderij - reepjes gebakken kalfs- of kalkoenschnitzel - repen gele of rode paprika - cherrytomaatjes - gebakken plakken courgette.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 715 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 54 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Verrassend fonduen en gourmetten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.